Best practices voor Leerlingen Met Een Ondersteuningsbehoefte | September Onderwijs
030 265 7658 September Onderwijs

Vul hiernaast je gegevens in en ontvang best practices
voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte.

 

Download de gratis best practices voor:

‘Leerlingen met een ondersteuningsbehoefte’

Kennisdeling

Er gebeuren ontzettend mooie dingen in het voortgezet onderwijs op het gebied van het begeleiden en ondersteunen van leerlingen. Ook wanneer er een extra ondersteunings-behoefte is, weten scholen hier op een slimme en creatieve manier mee om te gaan. Zeker in het afgelopen jaar, waarin veel gevraagd is van leerlingen, docenten en alle betrokkenen.

Bij September Onderwijs verzorgen we cursussen, coaching en incompany trainingen op scholen door heel Nederland. Dit jaar hebben we al een artikel gedeeld met de Best Practices op het gebied van afstandsonderwijs in het MBO. Hiervan leerden we dat het bijzonder waardevol kan zijn om successen onderling te delen. Het inspireerde ons om een vergelijkbaar onderzoek te doen in het voortgezet onderwijs, gericht op het begeleiden van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. We zijn in gesprek gegaan met meerdere teamleiders, trainers, zorgcoördinatoren en directeuren, betrokken bij verschillende scholen in het land. Zo zijn we tot inzichten, methoden en praktische tips – oftewel: best practices – gekomen, die niet alleen dankzij, maar ook ondanks de crisis succes hebben. En wat zijn die inzichten? In het kort: het belang van een duidelijke structuur, coachend
begeleiden, persoonlijke aandacht en maatwerk. In dit artikel zullen we deze punten uitgebreid bespreken, met handige tips en persoonlijke verhalen. We hopen je hiermee te inspireren voor een verdere ontwikkeling van het begeleiden van leerlingen!

Meer weten of persoonlijk advies nodig? Wij staan graag voor je klaar om jouw vraag te beantwoorden. Je krijgt binnen 48 uur een reactie van ons terug.  

Of neem contact met ons op

Bel ons op 030 - 265 7658
maandag t/m vrijdag 9 - 18 uur
Stuur ons een bericht
WhatsApp 06 - 43124596
Stel je vraag per e-mail

Op deze scholen bezorgden wij al Groeigeluk:

Albeda College
Huygens College
ROC TOP
De Morgenster
Zadkine
Rijnlands Lyceum
Leisde Instrumentmakers School
MBO Amersfoort
Wolfert College
Laurens Lyceum
OPDC Rotterdam
Wilhelminaschool
Joop Westerweelschool
OBS De Ster

Hier werken we dagelijks aan groeigeluk.

Kom je langs voor een kop koffie en een mooi gesprek?

Je vindt ons aan Lucas Bolwerk 16, te Utrecht.