fbpx

Het Nationaal Programma Onderwijs subsidie voor MBO scholen

✓ Beoordeeld met een 8,9

✓ 10+ jaar ervaring

✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Gemiddelde
beoordeling

8.9

Het Nationaal Programma Onderwijs voor MBO scholen

Om studenten tegemoet te komen in de ontwikkelachterstanden die ze hebben opgelopen vanwege de coronacrisis, komt het kabinet met het ‘Nationaal Programma Onderwijs’. Hiervoor wordt er in totaal 8,5 miljard euro gereserveerd voor trajecten die gericht zijn op het herstel en ontwikkeling van het onderwijs, maar ook voor het inhalen en compenseren van de opgelopen vertraging. Van deze subsidiepot is ongeveer 2,7 miljard euro bedoeld voor het mbo en het hoger onderwijsHet Nationaal Programma Onderwijs voor het MBO is er voornamelijk op gericht om de opgedane vertragingen en achterstanden voor een substantieel deel tegen eind 2022 weggewerkt te hebben.

Het Nationaal Programma Onderwijs wordt in het MBO gericht op:

  • De aansluiting arbeidsmarkt en bedrijfsleven. Hieronder vallen maatregelen om studenten te ondersteunen bij de achterstanden die ze oplopen door het wegvallen van stages en praktijkvakken. Als ook het extra begeleiden van jongeren die moeten starten op de arbeidsmarkt. Hierbij kun je denken aan:
  • Sollicitatietrainingen
  • Ondersteuningsmaatregelen van studenten: Bijvoorbeeld een financiële compensatie door de halvering van het wettelijk tarief van les-, cursus-, en collegegeld voor het komend studiejaar.
  • Ondersteuningsmaatregelen voor onderwijsinstellingen en hun personeel: Dit is er voornamelijk op gericht om te zorgen dat onderzoeken afgerond kunnen worden en er op een veilige manier onderwijs gegeven kan blijven worden aan de studenten.

Het Nationaal Programma Onderwijs (algemeen)

Het Nationaal Programma Onderwijs subsidie voor PO en VO scholen

Waarom kiezen voor september?

CRKBO & NRTO gecertificeerd

Maatwerk

Praktische onderwijstips

10+ jaar ervaring

Borging

Lees hoe 5000+ mensen al groeigeluk hebben ervaren

Fijn dat ze handvaten gaf en we met de groep open gesprekken konden voeren. Uiterst praktisch deze bijeenkomst. Eigen inbreng werd gewaaardeerd. Fijne duidelijke training met open inbreng.

Mirjam

Leuke en leerzame opdrachten en energieke uitleg. Goede handvatten. Leuke training, aanrader.

Peter - docent

Leuke en goede training die praktisch toepasbaar is! Goede uitleg, leuke werkvormen en zet aan tot actieve participatie. Goede training! Zeker ook voor anderen aan te bevelen.

Marijn - docent

"Heel sterke cursusleider, super inspirerend en in een hoog tempo nieuwe werkvormen aangeboden. Als er vervolg in dit onderwerp zou bestaan wel, en als er op deze manier een cursus differentiëren zou bestaan, zou ik die ook willen volgen."

Hermen - docent

We horen graag van je!

De komende tijd doen wij onderzoek bij scholen om te kijken waar zij over nadenken bij het inzetten van de subsidie uit het Nationaal Programma Onderwijs. Wil jij op de hoogte blijven van de resultaten uit dit onderzoek of kunnen we jouw school helpen bij de aanvraag? Laat dan je gegevens achter in het onderstaande formulier.

Contact

Hidden
Algemene voorwaarden & privacy beleid*

Liever even sparren?

Benieuwd hoe wij het programma naadloos aan kunnen sluiten op jullie behoeften? We helpen je graag!

Bel ons op 030 - 265 7658


WhatsApp 06 -43124596


[email protected]