De Nationaal Programma Onderwijs subsidie voor MBO scholen
030 265 7658 September Onderwijs

De Nationaal Programma Onderwijs
Subsidie voor MBO scholen

De Nationaal Programma Onderwijs
Subsidie voor MBO scholen

 

Het Nationaal Programma Onderwijs voor MBO scholen

 

Om studenten tegemoet te komen in de ontwikkelachterstanden die ze hebben opgelopen vanwege de coronacrisis, komt het kabinet met het ‘Nationaal Programma Onderwijs’. Hiervoor wordt er in totaal 8,5 miljard euro gereserveerd voor trajecten die gericht zijn op het herstel en ontwikkeling van het onderwijs, maar ook voor het inhalen en compenseren van de opgelopen vertraging. Van deze subsidiepot is ongeveer 2,7 miljard euro bedoeld voor het mbo en het hoger onderwijs. Het Nationaal Programma Onderwijs voor het MBO is er voornamelijk op gericht om de opgedane vertragingen en achterstanden voor een substantieel deel tegen eind 2022 weggewerkt te hebben.

 

Het Nationaal Programma Onderwijs wordt in het MBO gericht op:

 

  • De aansluiting arbeidsmarkt en bedrijfsleven. Hieronder vallen maatregelen om studenten te ondersteunen bij de achterstanden die ze oplopen door het wegvallen van stages en praktijkvakken. Als ook het extra begeleiden van jongeren die moeten starten op de arbeidsmarkt. Hierbij kun je denken aan:
  • Ondersteuningsmaatregelen van studenten: Bijvoorbeeld een financiële compensatie door de halvering van het wettelijk tarief van les-, cursus-, en collegegeld voor het komend studiejaar.
  • Ondersteuningsmaatregelen voor onderwijsinstellingen en hun personeel: Dit is er voornamelijk op gericht om te zorgen dat onderzoeken afgerond kunnen worden en er op een veilige manier onderwijs gegeven kan blijven worden aan de studenten.

Neem gerust contact met ons op!

Direct contact

Bel ons op 030 - 265 7658
maandag t/m vrijdag 9 - 18 uur
Stuur ons een bericht
WhatsApp 06 - 43124596
Stel je vraag per e-mail
Lachende deelnemer

Het Nationaal Programma Onderwijs (algemeen)

Lachende deelnemer

Het Nationaal Programma Onderwijs voor PO & VO

We horen graag van je!

De komende tijd doen wij onderzoek bij scholen om te kijken waar zij over nadenken bij het inzetten van de subsidie uit het Nationaal Programma Onderwijs. Wil jij op de hoogte blijven van de resultaten uit dit onderzoek of kunnen we jouw school helpen bij de aanvraag? Laat dan je gegevens achter in het onderstaande formulier.

Neem gerust contact met ons op!

Bel ons op 030 - 265 7658
maandag t/m vrijdag 9 - 18 uur
Stuur ons een bericht
WhatsApp 06 - 43124596
Stel je vraag per e-mail

Op deze scholen bezorgden wij al Groeigeluk:

Albeda College
Huygens College
ROC TOP
De Morgenster
Zadkine
Rijnlands Lyceum
Leisde Instrumentmakers School
MBO Amersfoort
Wolfert College
Laurens Lyceum
OPDC Rotterdam
Wilhelminaschool
Joop Westerweelschool
OBS De Ster