fbpx

Leerlingen meer motiveren

Gemiddelde
beoordeling

8.9

Maatwerk oplossingen voor meer plezier op school

Voor PO, VO en MBO

De maatwerk cursussen van September Onderwijs helpen scholen bij het creëren van een positief leerklimaat. Met als doel gemotiveerde leerlingen waardoor zij én de docenten met meer plezier naar school gaan.

Herkenbaar?

 • Sinds de pandemie is het steeds lastiger geworden om leerlingen te motiveren;
 • Je ervaart uitdagingen in het meten en evalueren van de motivatie en prestaties van leerlingen;
 • Je merkt dat de toename van sociale en emotionele problemen bij leerlingen de motivatie en betrokkenheid beïnvloedt;
 • Er zijn minder tijd en/of minder financiële middelen om leerlingen persoonlijk te begeleiden;
 • Je ziet dat inefficiënte lesmethoden, te grote klassen, of gebrek aan differentiatie de motivatie van leerlingen verminderen;
 • De toenemende druk van gestandaardiseerde tests en examens kan leiden tot verminderde intrinsieke motivatie bij leerlingen;
 • Je hebt een visie over hoe je leerlingen kunt motiveren, maar het is lastig om draagvlak te creëren en het team mee te krijgen.

Maatwerk oplossingen voor meer plezier op school

Hoewel schoolleiders vaak de drijvende kracht zijn achter onderwijsverbeteringen, hebben zelfs de beste schoolleiders uitdagingen bij het motiveren van leerlingen. Deze uitdagingen variëren van school tot school. September Onderwijs helpt om de situatie op jouw school in kaart te brengen, en biedt op maat gemaakte oplossingen aan.

Ik wil gemotiveerde leerlingen

Meer weten over leerlingen motiveren?

Neem dan gerust contact met ons op.

Bel ons op 030 – 265 7658


WhatsApp 06 -43124596


[email protected]


Op deze scholen bezorgden wij al groeigeluk:

Onze expertise

Didactisch Coachen

Didactisch coachen geeft leerlingen meer eigenaarschap zodat zij én docenten met plezier naar school gaan.

Differentiëren

Kennis over verschillende vormen van differentiatie en hoe je dit kan toepassen om leerlingen de ruimte te geven voor hun eigen aanpak.

Formatief handelen

Formatief handelen (formatief evalueren) kan bijdragen aan betere leerprestaties, hogere motivatie en meer eigenaarschap bij leerlingen.

Oplossingsgericht werken

Deze aanpak richt zich op het identificeren van de sterke punten en hulpbronnen van leerlingen om oplossingen te vinden voor hun uitdagingen.

Feedback geven

Feedback is een krachtig hulpmiddel om de motivatie van leerlingen te vergroten. Het is essentieel om feedback op een positieve en ondersteunende manier te geven

Groeimindset

Door te benadrukken dat intelligentie en vaardigheden kunnen groeien door inspanning en toewijding, worden leerlingen aangemoedigd om uitdagingen aan te gaan.

Waarom kiezen voor September?

 • Maatwerk: We begrijpen dat geen enkele school hetzelfde is. Daarom passen we onze cursus aan op basis van de specifieke situatie en behoeften van de school.
 • Bewezen Effectief: Onze benaderingen zijn gebaseerd op bewezen methoden en theorieën, zoals de zelfdeterminatietheorie, oplossingsgericht werken, en het bevorderen van een groeimindset. Deze hebben zich in tal van onderwijsomgevingen bewezen.
 • Praktisch en Toepasbaar: Onze cursus biedt praktische tools en strategieën die direct in de klas kunnen worden toegepast. We geloven in leren door te doen.
 • Borging: Terugkombijeenkomsten bieden ruimte voor evaluatie en verdere verdieping. We creëren ritme in intervisiebijeenkomsten en lesbezoeken om van elkaar te leren.
 • Draagvlak creëren: We organiseren een inspiratiesessie voor het hele team. We leiden kartrekkers op tot teamcoach en stellen een stuurgroep samen om afspraken te maken en draagvlak te creëren.

Laura (16 jaar)

Fijn dat ze handvaten gaf en we met de groep open gesprekken konden voeren. Uiterst praktisch deze bijeenkomst. Eigen inbreng werd gewaaardeerd. Fijne duidelijke training met open inbreng.

Mirjam

Leuke en leerzame opdrachten en energieke uitleg. Goede handvatten. Leuke training, aanrader.

Peter – docent

Leuke en goede training die praktisch toepasbaar is! Goede uitleg, leuke werkvormen en zet aan tot actieve participatie. Goede training! Zeker ook voor anderen aan te bevelen.

Marijn – docent

“Heel sterke cursusleider, super inspirerend en in een hoog tempo nieuwe werkvormen aangeboden. Als er vervolg in dit onderwerp zou bestaan wel, en als er op deze manier een cursus differentiëren zou bestaan, zou ik die ook willen volgen.”

Hermen – docent

 “De docenten die mij het meest inspireren, zijn de docenten die altijd positief zijn. Zij staan altijd voor me klaar, en motiveren mij om mijn best te doen. Dat heb ik in deze tijd af en toe wel nodig”.

Deze training volgen als team op jouw locatie?

Vraag vrijblijvend een offerte of brochure aan

Benieuwd naar de ontwikkelmogelijkheden van jouw team? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in. We nemen binnen 2 dagen contact met je op.

Op deze scholen bezorgen wij Groeigeluk!

Gerelateerde trainingen