fbpx

✓ Beoordeeld met een 8,9

✓ 10+ jaar ervaring

✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Gemiddelde
beoordeling

8.9

Verbeter je productiviteit met de OHIO techniek! l September Blog


Mails, een mededeling van een collega, het zoeken van een boek, vragen van studenten.. Voor je het weet ben je aan het eind van de dag veel tijd kwijt met het afmaken van ‘alle kleine dingen tussendoor’. Niet efficiënt en zeker tijdrovend. Met de volgende tip van onze opleidingskundige Irene ga jij meer efficiënt met je tijd om en behaal je weer al je doelen! 

Irene: ‘Time management is eigenlijk een verwarrend begrip. Tijd is niet te managen; tijd is niet te stoppen of te vertragen, maar gaat gewoon door. Wat je wel kunt managen is je eigen gedrag, je beleving en (soms) de directe omgeving. Daarbij gaat het om de keuzes die jij maakt.

Bij de OHIO techniek staan deze keuzes centraal. OHIO staat voor: Only Handle It Once. Bij deze techniek behandel je elke taak dus maar één keer. Je bepaalt meteen wat je met een vraag/mail/opdracht doet zodra deze binnenkomt. Zo voorkom je dat je bepaalde taken uit blijft stellen en ga je efficiënter met je tijd om.

OHIO techniek uitgelegd in schema

Bij het inzetten van deze techniek kan je het bovenstaande schema gebruiken. Wanneer je een vraag/mail/opdracht krijgt, vraag jezelf dan af of deze informatie voor jou bedoeld is. Wanneer dit niet het geval is, kan je de informatie doorspelen naar de juiste persoon, of kan je de informatie verwijderen. Wanneer de vraag/mail/opdracht wél voor jou is, kan je jezelf afvragen of de taak meer of minder dan 5 minuten kost om af te maken. Kost het minder dan 5 minuten? Doe het dan direct. Kost het meer dan 5 minuten? Plan de taak dan alvast even in je agenda.

Met deze methode verhoog je je productiviteit, doordat je uiteindelijk efficiënter met je tijd omgaat. Je zult merken dat je meer kan doen op een dag dan je denkt en bent opeens een stuk sneller klaar met je to-do lijstjes!”


Heb je het gevoel dat de werkdruk te hoog is?
Wil jij meer controle over je agenda en effectief om leren gaan met werkdruk? Dan is onze cursus Werkdruk Verminderen iets voor jou!

Na deze cursus:

  • herken jij tijdig een hoge werkdruk
  • weet jij om te gaan met onverwachte situaties
  • herken jij jouw eigen valkuilen, om hier vervolgens aan te werken
  • weet jij hoe je balans en rust in jouw werkomgeving creëert

Incompany traject in het kort

Verkenning van de ontwikkelsituatie in jouw organisatie of team

Flexibele samenstelling van intern programma in goed overleg

Combinatie van teamtrainingen en individuele coaching

Praktijkgerichte oefeningen met werkplezier

Vraag onze brochure aan

Bekijk ons cursusaanbod

Verhalen uit het onderwijs

Coachtechnieken en werkvormen

Misschien vind je dit ook interessant?