Metacognitieve vaardigheden l training l September Onderwijs
030 265 7658 September Onderwijs

Metacognitieve vaardigheden
en executieve functies

Gemiddelde beoordeling 8,9

Metacognitieve vaardigheden
en executieve functies

Gemiddelde beoordeling 8,9

Training metacognitieve vaardigheden voor docenten

 
 

In het kort

Executieve functies en metacognitie zijn van grote invloed op de leerprestatie. Leerlingen/studenten die op een goede manier deze vaardigheden aanleren, hebben meer regie over hun eigen studieproces waardoor ze efficiënter kunnen leren en meer resultaat uit hun studie kunnen halen. Door de leerlingen/studenten op deze manier te ‘leren om te leren’, stel je ze niet alleen in staat om opgelopen achterstanden zelfstandig weg te werken, maar bied je ze ook handvaten om in de toekomst het oplopen van achterstanden te voorkomen waardoor de leerling/student en de school hier voor langere termijn duurzaam resultaat uit halen.

Voor wie

Wil jij jouw leerlingen/studenten in staat brengen om de regie over hun studie terug te nemen door ze kennis en vaardigheden aan te leren om het eigen denken, handelen en leren te organiseren, te sturen en te controleren? Dan is de training ‘Metacognitieve vaardigheden’ van September Onderwijs iets voor jou!

De resultaten

  • Direct toepasbare technieken die overgebracht kunnen worden op de leerlingen/studenten.
  • Zelfstandige studenten
  • Studenten die meer regie hebben over hun leerproces.

 

BELANGRIJK: Deze training is het meest effectief wanneer deze gecombineerd wordt met een bijspijker/metacognitieve vaardigheden traject voor leerlingen. Op deze manier zijn er namelijk niet alleen effecten te zien op de korte termijn, maar kan ook een duurzaam resultaat op de lange termijn gewaarborgd worden.

Incompany traject in het kort

✓ Verkenning van de ontwikkelsituatie in jouw organisatie of team
✓ Flexibele samenstelling van intern programma in goed overleg
✓ Combinatie van teamtrainingen en individuele coaching
✓ Praktijkgerichte oefeningen met werkplezier

Incompany traject in het kort

✓ Verkenning van de ontwikkelsituatie in jouw organisatie of team
✓ Flexibele samenstelling van intern programma in goed overleg
✓ Combinatie van teamtrainingen en individuele coaching
✓ Praktijkgerichte oefeningen met werkplezier

In het kort

Wil jij op een coachende manier lesgeven? Kijk je graag naar wat er wel goed gaat en wil je je je leerlingen echt motiveren? Dan is de cursus ‘Leerlingen coachen’ van September Onderwijs iets voor jou!

Voor wie

De cursus ‘Leerlingen coachen’ is bestemd voor docenten die oplossingsgericht willen coachen. Tijdens de trainingsmiddagen en de individuele coachgesprekken deel je voorbeelden uit de praktijk en doe je praktische vaardigheden op. Je leert hoe je het beste uit je klas naar boven haalt. Met als opbrengst: betere resultaten en meer werkplezier!

 

De resultaten

  • Direct toepasbare coachstijlen en -technieken
  • Actievere leerlingen en grotere motivatie
  • Betere resultaten
  • Meer werkplezier

Cursusprogramma

Elke school is uniek, heeft zijn eigen cultuur, doelstellingen en uitdagingen. Bij een incompany training vertalen we deze situatie naar een ontwikkeltraject op maat. We stellen samen je programma vast, zodat deze past bij de ontwikkelvragen van jouw team.

De training ‘Metacognitieve vaardigheden’

Tijdens de training ‘Metacognitieve vaardigheden’ gaan docenten actief aan de slag met het opdoen van praktisch toepasbare kennis door middel van ervaringsleren en reflectie. Hierbij staat het thema ‘Metacognitieve vaardigheden’ centraal. De training wordt op maat aangepast met als doel naadloos aan te sluiten op de wensen en behoefte van de docenten. Zo zal er rekening worden gehouden met de doelgroep waarmee wordt gewerkt en de achtergrond van de docenten.

Na de hebben de docenten handvaten waarmee ze hun leerlingen/studenten kunnen ondersteunen bij het aanleren van metacognitieve vaardigheden waardoor ze meer regie krijgen over hun leer- en studieproces. 

Het resultaat: Leerlingen die meer regie hebben over hun eigen leerproces!

Hoe pakken we een incompany programma aan? 

In een persoonlijk gesprek bij jou op school verkennen we je ontwikkelbehoefte en vraag. Het liefst halen we input op uit het hele team, door met een leerbehoefteformulier vragen te stellen over de uitdagingen en problemen uit hun praktijk. Zo brengen we in kaart hoe we samen het beste resultaat weten te bereiken.

Op basis van deze input stellen we een programma samen, gebaseerd op de cursussen en trainingen uit ons aanbod. Zo sluit het programma altijd goed aan op de wensen en behoefte van de school.

Wanneer je enthousiast wordt van het programma is er de mogelijkheid om praktische wensen met betrekking tot de uitvoering door te geven. We plannen samen de training in op momenten die voor de school goed uitkomen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op via [email protected] of 030 - 265 7658.

'Helemaal op maat, juiste moment, juiste inhoud, meteen praktisch toepasbaar, goede sfeer, top!' - Peter

10

'Het was een hele fijne training! Veel tips en technieken waar je direct mee aan de slag kunt. Mooie eye-openers en ik heb er echt iets aan gehad! - Kathy

9

'Samen met andere onderwijsmensen hebben we leuk gespard en ideeën opgedaan om het onderwijs een mooie innovatieve boost te geven. Enorm inspirerend en gezellig. Top!' - Ingrid

9

‘De trainster ging tijdens de bijeenkomsten, maar vooral ook bij de individuele gesprekken, erg in op situaties die speelden in de klas. Het was fijn dat hierin meegedacht werd zodat je meteen de volgende dag in de klas aan de slag kon gaan.’ - Lonneke

8

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Liever even sparren?

Benieuwd hoe wij het programma naadloos aan kunnen laten aansluiten op jullie leerdoelen en behoefte? Of wil je meer informatie over deze, of andere incompany trainingen? We helpen je graag!

Bel voor meer informatie (030) 265 7658