Case: Leerachterstand traject - Het Pax Christi College | September Onderwijs
030 265 7658 September Onderwijs

Case: Leerachterstand traject

Case: Leerachterstand traject

Leerachterstand wegwerken en effectieve leertechnieken bij het Pax Christi College

 

Situatie:

De leerlingen op het Pax Christi College hebben in de coronaperiode leerachterstanden opgelopen. Deze leerachterstand wegwerken was hard nodig, maar nog veel belangrijker dan dat was het versterken van studie- en metacognitieve vaardigheden!

Niet alleen een vak- of huiswerkprobleem oplossen, maar de leerlingen zelf vaardiger maken in metacognitieve vaardigheden en hun eigen vorm van effectief leren.

 

De aanpak van September

Herken je het dat leerlingen soms niet al het schoolwerk af krijgen? Zouden velen niet graag meer grip willen hebben op hoe je effectief kunt leren? Meer dan 110 leerlingen kregen op het Pax Christi College de kans om samen met September aan de slag te gaan met hun eigen leervraag. Tijdens het krachtige programma van 12 weken gaven leerlingen in een persoonlijk gesprek zelf hun leerbehoefte aan en was er zowel groepsgewijze als individuele begeleiding, om zo de leerachterstand weg te werken. We keken naar wat er al goed ging, leerlingen kregen huiswerkbegeleiding en we leerden ze studievaardigheden voor de toekomst aan. 

 

Resultaat

De leerlingen werden intensief begeleid en praktisch geholpen in schoolopdrachten en huiswerk, met als gevolg: betere schoolresultaten. Belangrijker nog dan dat was efficiëntere leervaardigheid. Leerlingen kregen trainingen, begeleiding, hadden buddy sessies met andere leerlingen, driehoeksgesprekken en een-op-een coaching. Leerlingen leerden 7 leertechnieken, maar ook het herkennen van eventuele persoonlijke uitdagingen (plannen, motivatie- en/of concentratieproblemen) en vooral manieren om hiermee om te gaan.  

 

  • Persoonlijk leerdoel en reflectie
  • Eigen kleine tot grote schoolsuccessen
  • Gezien worden en persoonlijke aandacht
  • Actieplan en afgevinkt huiswerk
  • Inzicht in eigen studievaardigheden
  • Een palet van diverse leertechnieken (loci-methode e.d.)
  • Metacognitieve vaardigheden voor nu en de toekomst

Neem gerust contact met ons op!

Bel ons op 030 - 265 7658
maandag t/m vrijdag 9 - 18 uur
Stuur ons een bericht
WhatsApp 06 - 43124596
Stel je vraag per e-mail

Ervaringen

Jeroen Beekmans – Directeur van het Pax Christi College

“Hoewel het contact vaak online was, voelde het voor ons erg persoonlijk. September heeft een warme, positieve uitstraling en laat dat ook echt merken. Dit sluit goed aan bij de grondligging van het Pax Christi. Daarnaast werd er erg goed naar ons geluisterd. Vaak vroegen trainers: ‘wat willen jullie nu eigenlijk echt bereiken?’ Dat vond ik opvallend. Ook staat ontwikkeling bij jullie echt voorop. Er is geen sprake van een eentonig programma, er word echt gekeken naar wat voor ons haalbaar en relevant is. Dat vind ik wel echt een onderscheiding van andere bedrijven. Jullie bieden een luisterend oor, en daarna maatwerk”.

Cindy Enning – Zorgcoördinator van het Pax Christi College

‘’De trainer is blijven luisteren, blijven signaleren, blijven observeren. Het brede aspect is voor de kinderen heel waardevol, hier kunnen ze echt zelf mee vooruit. We zien zoveel stappen tijdens het traject en je ziet daar echt het voordeel van. Wij willen het in ieder geval volgend jaar weer! Doordat het traject zoveel inzichten heeft opgeleverd bij de leerlingen, ouders en bij ons als school, raad ik dit traject ook voor andere scholen aan!’’

Leerling (15) – Regulier traject

“Ik heb geleerd om beter zelfstandig te werken, vanwege de verschillende tips die de coach daarover heeft gegeven. Wat me het meeste is bijgebleven van het traject is de motivational speaker, omdat ik er nog nooit één echt live heb horen praten en hij gaf zelf ook zulke goede voorbeelden en uitleg.”

Leerling (16) – Intensieve traject

“Ik heb geleerd dat je ook genoegen moet nemen met kleinere prestaties (bijv. Geen voldoende maar wel elke dag aan de planning gehouden) en heb meer een gevoel gekregen van welke studierichtingen ik interessant vindt. Ook heb ik leerstrategieën geleerd zoals de LOCI methode en de 10 min kickstart.”

Meer weten over onze leerachterstand trajecten? Bekijk deze pagina voor meer informatie, of neem contact met ons op via onderstaand formulier!

Vragen over het bijspijker (leerachterstand) traject?

Laat je contactgegevens achter in het onderstaande formulier, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op!

 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem gerust contact met ons op!

Bel ons op 030 - 265 7658
maandag t/m vrijdag 9 - 18 uur
Stuur ons een bericht
WhatsApp 06 - 43124596
Stel je vraag per e-mail

Onderwijstraining waar jij morgen mee verder kunt.

w

1. Uniek
Elke ontwikkelsituatie is uniek. Door vragen te stellen, brengen we samen die van jou in kaart.

2. Op maat
We passen onze trainingen altijd aan. Op iedere situatie.

3. Praktisch
Met onze concrete oefeningen maken wij van theorie dagelijkse praktijk.

4. Plezierig 
We leren beter wanneer we iets leuk vinden. De trainingen van September zijn plezierig als het kan, serieus wanneer het moet.

5. Aandacht voor jou
Luisteren vormt de basis van onze training. Bij September is er altijd aandacht voor het individu.

6. Groeigeluk
Wat je vandaag in de training leert, kun je in de volgende dag toepassen. Mocht dit toch niet zo zijn, dan krijg je een lesbezoek met coachgesprek cadeau.