fbpx

Hulp bij organisatie van studiedagen

✓ Beoordeeld met een 8,9

✓ 10+ jaar ervaring

✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Gemiddelde
beoordeling

8.9

Hulp bij organisatie van studiedagen

Ideeën en inspiratie nodig voor de invulling van een studiedag bij jou op school? Wij denken graag mee en kunnen een training of inspiratiedag op maat verzorgen. Denk aan thema’s zoals leerlingen motiveren, feedback geven, formatief handelen, didactisch coachen of leerlingen motiveren.

Zo bepaal je de invulling van een studiedag

Om de inhoud van de studiedag zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van docenten, is het aan te raden om op tijd na te denken over de invulling van de studiedag. Inventariseer dus op tijd de behoeften van collega’s. Door middel van een vrijblijvend gesprek kunnen we samen in kaart brengen welke soort training het beste bij de school past.

Een gemotiveerd team

Om de motivatie bij docenten te verhogen, verzorgt September vaak studiedagen waarbij docenten zelf kiezen wat ze willen leren. Docenten kiezen uit een lijst met onderwerpen welke training zij willen volgen. Hierdoor voelen zij zich meer betrokken bij de training en dit zien we terug in positieve evaluaties.

Download de gratis brochure

Ga voor meer groeigeluk bij jou op school. Vraag onze brochure boordevol cursussen en trainingen aan.

Liever even sparren?

Bel ons of stuur een appje.
We helpen je graag!

030 – 265 7658


06 -43124596


[email protected]

3 Meest populaire onderwerpen tijdens studiedagen

Vind de cursus die bij jou past

Benieuwd hoe wij het programma naadloos aan kunnen laten sluiten op jullie leerdoelen en behoefte? Of wil je meer informatie over deze, of andere incompany trainingen?

We helpen je graag!

Inspiratiesessies

Wil je met het team een scholing volgen, maar ben je nog niet zeker over het onderwerp? Of leven er verschillende leerbehoeftes binnen het team? Dan kunnen inspiratiesessies uitkomst bieden.Tijdens de inspiratiesessies maken de docenten kort kennis met verschillende onderwerpen, en krijgen ze op een leuke, actieve manier een goed beeld van hoe een vervolgtraining op dit gebied eruit kan zien en wat dit ze kan brengen. Dit maakt het gemakkelijk om individueel of met het team te kiezen welke training bij jouw ontwikkeling en leerwensen past!

Meer draagvlak voor een onderwijstraining met een inspiratiesessie

Hoe creëer je meer draagvlak voor een onderwijstraining? Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk deed dit met een succesvolle inspiratiesessie! Keuze bieden in de gezamenlijke ontwikkeling van (docenten)teams: dat was de visie van Manon Verschoor, afdelingshoofd mavo 2 en leerjaar 3 van Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk. September Onderwijs organiseerde een inspiratiesessie voor alle docenten zodat iedereen zich kon specialiseren in een onderwerp naar keuze: feedback, didactisch coachen en leerlingen coachen. “Als iedereen nadenkt over zijn of haar rol als docent en verantwoordelijkheid binnen de school, is het traject voor mij geslaagd!”

Lees meer

Veelgestelde vragen

Bij September Onderwijs hebben we ruime ervaring met diverse cursussen, zoals leerlingen motiveren, feedback geven, formatief handelen, didactisch coachen en meer. Heb je een ander onderwerp in gedachten? Neem dan contact met ons op, en we helpen je graag verder!

Bij September Onderwijs geloven we in maatwerk. Onze trainingen worden aangepast aan de unieke behoeften van jouw school en de deelnemers. Verwacht een op maat gemaakte aanpak die aansluit bij jullie specifieke uitdagingen en doelstellingen.

Met zijn tweeën meedoen is natuurlijk gezelliger dan alleen. Daarom denken we graag met jullie mee. Bel ons via (030) 265 7658, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Bij September Onderwijs streven we naar impactvolle trainingen. Daarom hanteren we een optimale groepsgrootte van maximaal 12 personen. Op deze manier kunnen we elke deelnemer individueel betrekken en actief bijdragen aan een krachtige leerervaring.

Het boeken van een studiedag is eenvoudig! Neem contact op met de adviseur in jouw regio. Weet je niet wie dat is? Geen zorgen! Bel, mail, of stuur ons een bericht via WhatsApp, en wij zorgen dat de juiste adviseur contact met je opneemt om de studiedag verder te bespreken.

Zeker weten! Bij September Onderwijs stopt onze betrokkenheid niet na de training. Neem gerust contact op met jouw adviseur om te bespreken welke verdiepende mogelijkheden bij jouw team passen. Of het nu gaat om verdere training, intervisie, persoonlijke coaching, of het begeleiden van veranderingen binnen het management, wij zorgen er graag voor dat het geleerde geborgd wordt binnen de school.

Zie hier (link)

Zie hier (link)

Bij September Onderwijs staan draagvlak en borging centraal. Dit begint soms al vooraf aan de studiedag: door docenten zelf in te laten schrijven voor een onderwerp naar keuze, zullen zij meer gemotiveerd zijn om aan een training te beginnen. Verder bestaan er verschillende manieren waarop het geleerde geborgd kan worden na de training. Denk aan intervisie of langlopende (verander)trajecten. Neem voor meer informatie op met een van onze adviseurs. In een vrijblijvend oriënterend gesprek kijken we naar de mogelijkheden die passen bij de school.