fbpx

Een succesvolle studiedag

✓ Beoordeeld met een 8,9

✓ 10+ jaar ervaring

✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Gemiddelde
beoordeling

8.9

Een succesvolle studiedag met September Onderwijs

Ben je op zoek naar een inspirerende en succesvolle studiedag voor jouw schoolteam? Bij September Onderwijs zijn we gespecialiseerd in het creëren van op maat gemaakte trainingen en inspiratiedagen.

Tijdens de studiedagen werken we op een actieve manier aan thema’s als feedback geven, formatief handelen, didactisch coachen of leerlingen motiveren. Én aan het einde van de dag zorgen we dat iedereen met een glimlach naar huis gaat. Hoe wij dit aanpakken leggen wij hieronder uit.

Gemakkelijk jouw studiedag plannen

Om een studiedag te organiseren die naadloos aansluit bij de behoeften van jouw team, is een goede voorbereiding essentieel. September Onderwijs staat klaar om samen met jou de inhoud en vorm van de dag te definiëren. Door tijdig de behoeften van collega’s te inventariseren en middels een vrijblijvend gesprek de wensen en doelstellingen te bespreken, zorgen we ervoor dat jouw studiedag een succes wordt waar nog lang over nagepraat zal worden.

Tip: Zo zorg je voor motivatie en betrokkenheid

Bij September geloven we sterk in het vergroten van eigenaarschap bij docenten. Daarom is het mogelijk om bij ons een selectie te maken van relevante trainingen. Waarna docenten binnen vastgestelde kaders zelf een keuze maken. Door een breed scala aan onderwerpen aan te bieden waaruit docenten kunnen selecteren, stimuleren we hun betrokkenheid en motivatie om actief deel te nemen aan de training. Dit leidt niet alleen tot een verhoogde motivatie, maar ook tot waardevolle inzichten en een positieve invloed op de schoolcultuur.

Om de inhoud van de studiedag zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van docenten, is het aan te raden om op tijd na te denken over de invulling van de studiedag. Inventariseer dus op tijd de behoeften van collega’s. Door middel van een vrijblijvend gesprek kunnen we samen in kaart brengen welke soort training het beste bij de school past.

Lees in deze blog hoe een studiedag met het thema de-escaleren zorgde voor een beter leerklimaat.

Download de gratis brochure

Ga voor meer groeigeluk bij jou op school. Vraag onze brochure vol tips, cursussen en trainingen aan.

Liever even sparren?

Bel ons of stuur een appje.
We helpen je graag!

030 – 265 7658


06 -43124596


[email protected]

3 Meest populaire onderwerpen tijdens studiedagen

Liever even sparren?

Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden voor een studiedag. Neem contact op met ons via onderstaand formulier.

Hidden
Algemene voorwaarden & privacy beleid*

Vind de cursus die bij jou past

Benieuwd hoe wij het programma naadloos aan kunnen laten sluiten op jullie leerdoelen en behoefte? Of wil je meer informatie over deze, of andere incompany trainingen?

We helpen je graag!

Inspiratiesessies

Wil je met het team een scholing volgen, maar ben je nog niet zeker over het onderwerp? Of leven er verschillende leerbehoeftes binnen het team? Dan kunnen inspiratiesessies uitkomst bieden.Tijdens de inspiratiesessies maken de docenten kort kennis met verschillende onderwerpen, en krijgen ze op een leuke, actieve manier een goed beeld van hoe een vervolgtraining op dit gebied eruit kan zien en wat dit ze kan brengen. Dit maakt het gemakkelijk om individueel of met het team te kiezen welke training bij jouw ontwikkeling en leerwensen past!

Meer draagvlak voor een onderwijstraining met een inspiratiesessie

Hoe creëer je meer draagvlak voor een onderwijstraining? Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk deed dit met een succesvolle inspiratiesessie! Keuze bieden in de gezamenlijke ontwikkeling van (docenten)teams: dat was de visie van Manon Verschoor, afdelingshoofd mavo 2 en leerjaar 3 van Melanchthon De Blesewic in Bleiswijk. September Onderwijs organiseerde een inspiratiesessie voor alle docenten zodat iedereen zich kon specialiseren in een onderwerp naar keuze: feedback, didactisch coachen en leerlingen coachen. “Als iedereen nadenkt over zijn of haar rol als docent en verantwoordelijkheid binnen de school, is het traject voor mij geslaagd!”

Veelgestelde vragen

Bij September Onderwijs hebben we ruime ervaring met diverse cursussen, zoals leerlingen motiveren, feedback geven, formatief handelen, didactisch coachen en meer. Heb je een ander onderwerp in gedachten? Neem dan contact met ons op, en we helpen je graag verder!

Bij September Onderwijs geloven we in maatwerk. Onze trainingen worden aangepast aan de unieke behoeften van jouw school en de deelnemers. Verwacht een op maat gemaakte aanpak die aansluit bij jullie specifieke uitdagingen en doelstellingen.

Met zijn tweeën meedoen is natuurlijk gezelliger dan alleen. Daarom denken we graag met jullie mee. Bel ons via (030) 265 7658, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Bij September Onderwijs streven we naar impactvolle trainingen. Daarom hanteren we een optimale groepsgrootte van maximaal 12 personen. Op deze manier kunnen we elke deelnemer individueel betrekken en actief bijdragen aan een krachtige leerervaring.

Het boeken van een studiedag is eenvoudig! Neem contact op met de adviseur in jouw regio. Weet je niet wie dat is? Geen zorgen! Bel, mail, of stuur ons een bericht via WhatsApp, en wij zorgen dat de juiste adviseur contact met je opneemt om de studiedag verder te bespreken.

Zeker weten! Bij September Onderwijs stopt onze betrokkenheid niet na de training. Neem gerust contact op met jouw adviseur om te bespreken welke verdiepende mogelijkheden bij jouw team passen. Of het nu gaat om verdere training, intervisie, persoonlijke coaching, of het begeleiden van veranderingen binnen het management, wij zorgen er graag voor dat het geleerde geborgd wordt binnen de school.

Zie hier (link)

Zie hier (link)

Bij September Onderwijs staan draagvlak en borging centraal. Dit begint soms al vooraf aan de studiedag: door docenten zelf in te laten schrijven voor een onderwerp naar keuze, zullen zij meer gemotiveerd zijn om aan een training te beginnen. Verder bestaan er verschillende manieren waarop het geleerde geborgd kan worden na de training. Denk aan intervisie of langlopende (verander)trajecten. Neem voor meer informatie op met een van onze adviseurs. In een vrijblijvend oriënterend gesprek kijken we naar de mogelijkheden die passen bij de school.