Over ons

Hoe het begon

Wij, Michiel, Maarten en Tom, leerden elkaar kennen tijdens onze afstudeerperiode. Behalve onze mensgerichte opleiding hadden we nog iets met elkaar gemeen: we hadden alle drie een studieswitch achter de rug. Jongeren goed begeleiden bij hun studiekeuze, daarin was volgens ons nog een wereld te winnen.

Daarom zijn we vanaf 2009 onder de naam September Advies door het hele land studiekeuzetrainingen en coaching gaan aanbieden. Scholen reageerden verbaasd op de aangewakkerde motivatie en leergierigheid van hun leerlingen tijdens onze trainingen en vroegen ons of we hun mentoren onze technieken aan konden leren. Deze vraag naar training en coaching op pedagogisch en didactisch vlak werd steeds groter en diverser. Om hieraan te kunnen voldoen, hebben we in 2011 September Onderwijs opgericht.

In korte tijd groeide September Onderwijs uit tot wat het nu is: specialist in bijscholing van docenten en mentoren in heel Nederland. Naast ons staat een enthousiast team van medewerkers, dat elke dag weer alles in goede banen leidt. Ons brede netwerk van zeer ervaren trainer-coaches en ontwikkelaars draagt er bovendien aan bij dat we op vrijwel elke vraag vanuit de onderwijspraktijk een passend antwoord hebben!

Waarom kiezen voor September Onderwijs?

  • We maken gebruik van afwisselende en activerende werkvormen.
  • Handvatten die we bieden zijn de volgende dag direct in de les toepasbaar.
  • Keuzevrijheid is voor ons ontzettend belangrijk. Daar waar mogelijk passen wij ons programma aan op wat jij nodig hebt. Kortom: we staan open voor jouw inbreng en wensen.
  • We streven naar zichtbare kwaliteitsverbetering binnen een schooljaar.

Waar wij voor staan – Onze kernwaarden

Persoonlijke aandacht
Als docent sta je alleen voor de klas. Je richt je aandacht volledig op de leerlingen. Maar wie heeft er aandacht voor jou? Bij September Onderwijs sta jij in het middelpunt. Aan het begin van elke cursus geef je zelf aan wat jij wilt leren. Daar passen we de scholing op aan. Ook tijdens de groepsbijeenkomsten behoud je jouw invloed en blijven we inspelen op jouw leerwensen. Daarnaast bevatten al onze cursussen standaard ten minste één individueel coachgesprek waarin jij en jouw persoonlijke ontwikkeling volledig centraal staan.

Persoonlijke ontwikkeling
Naast het overbrengen van vakkennis vervult de hedendaagse docent ook de rol van manager, coördinator, ontwerper, onderzoeker van de praktijk, innovator, adviseur, coach en lerende professional. Om plezier te houden in je werk heb je tegenwoordig meer vaardigheden nodig dan je destijds tijdens de lerarenopleiding hebt geleerd. De inhoud van onze cursussen sluit naadloos aan op de leefwereld van nu. Onze trainer-coaches vertellen je niet wat en hoe je het moet doen, maar stellen zich op als begeleider van jouw leerproces of dat van het team. We passen verfrissende en vernieuwende werkvormen en methodieken toe. Je maakt kennis met werkwijzen die wellicht nieuw zijn voor het onderwijs, maar die in andere sectoren hun waarde al ruimschoots hebben bewezen.

Positieve benadering
Een positieve benadering is geloven in jezelf én in anderen. In de dingen waar je voor gaat. Het is écht samenwerken. Samen groeien, resultaten neerzetten en successen vieren. In onze cursussen richten we ons op dat wat wél werkt. Met als uitgangspunt: als iets werkt, doe daar vooral meer van. We kijken naar de successen en overwinningen die je al hebt gerealiseerd. Deze vertellen je waar je goed in bent, waar je blij van wordt en wat jou verder helpt. Een positieve benadering is een krachtige manier om veranderingen te realiseren bij jezelf, je leerlingen, je team en je school.

Werkplezier
Plezier hebben in wat je doet, is een energizer van jewelste! Onze cursussen zijn al een plezierige ervaring op zich. Ze zijn bovendien geheel gericht op de praktijk van het onderwijs. Wat je vandaag leert, kun je morgen al meteen op je school en in je klas toepassen. Ook dragen onze cursussen eraan bij dat je sterker in je schoenen staat. Dat zorgt voor meer werkplezier.

Michiel Keurentjes

Eigenaar & trainer

Tom Zomer

Eigenaar & trainer

Maarten Wagner

Eigenaar & trainer

Eva Hylkema

Coördinator & teamtrainingen consultant

Annika Meerman

Trainer & trainingsactrice

Merel van Gils

Werving & Selectie

Anne

Studieadviseur

Anniek Verhagen

Trainer & Coach

Kina Smit

Trainer & Coach

Wiet Panen

Trainer & Coach

Cor Brandwijk

Trainer & Coach

Helga van der Hart

Trainer & Coach

Marloes van Haaren

Trainer & Coach

Rolien Dijksterhuis

Trainer & Coach

Stefan Schmidt

Trainer & Coach

Thithia Kollen

Trainer & Coach

Mara Lammertzen

Trainer & Coach

Carol Lamers

Trainer & Coach

Myrthe Meurders

Trainer & Coach

Martijn Nahumury

Trainer & Coach

Joyce Delpeut

Trainer & Coach

Puck van Dijk

Trainer & Coach

Maarten van Zwetselaar

Trainer & Coach