Innovatief onderwijs l Trainingen l September Onderwijs
030 265 7658 September Onderwijs
Gemiddelde beoordeling 8,9
Gemiddelde beoordeling 8,9

Innovatief onderwijs.

Een vernieuwende aanpak van lesgeven.

Nieuwsgierig naar nieuwe, verrassende manieren om les te geven? Sluit beter aan bij de leefwereld van je leerlingen, creëer betrokkenheid in de les en behaal betere resultaten. 

Klinkt dat goed? Bekijk dan eens onze onderstaande cursussen.

Meer weten of hulp nodig?
Neem gerust contact met ons op! Bel (030) 265 7658 of mail naar [email protected].

Trainingen binnen de categorie ‘Innovatief onderwijs’:

21st Century skills

Welke vaardigheden hebben jouw leerlingen nodig om goed te functioneren in onze huidige maatschappij? En hoe help je hen deze te ontwikkelen? Maak jezelf de 21 century skills eigen en help leerlingen groeien.

Gamification

Gamification draait om het toevoegen van spelelementen aan de lesstof, dit kan met of zonder ICT-tools. Door deze spelelementen, zoals het behalen van punten, worden leerlingen actiever in de les en leren ze beter samenwerken.

Mindfulness in de klas

‘Ik moet hogere cijfers halen’, ‘ik moet een betere professional worden’. Veel jongeren hebben moeite met de prestatiegerichte maatschappij. Na verloop van tijd kan de druk zelfs leiden tot depressie en/of burn-out. Jij kunt ze helpen met mindfulness!

Eigenaarschap vergroten

Wil je dat leerlingen meer verantwoordelijkheid krijgen voor hun leerproces en er meer bij betrokken zijn? Leerlingen die meer eigenaarschap ervaren zijn meer gemotiveerd. Ook hebben zij een positiever zelfbeeld. In deze cursus doe je praktische tips op voor het vergroten van het eigenaarschap bij leerlingen.

Onderwijsinnovaties in de les

Wat zijn de voordelen (en nadelen) van innoveren in het onderwijs? Welke trends zijn er de afgelopen tijd voorbij gekomen? Wat kun je met chatbots, virtual reality, blockchain of podcasts in je klas? Je ontdekt het allemaal in deze cursus.

Samen groeien met jouw team?

Wij geven voor teams ook ontwikkeltrajecten op maat. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Projectmatig werken met leerlingen

Bij projectmatig werken heb je een gezamenlijk doel. Je werkt op een goede manier samen, waardoor doelen gemakkelijk worden behaald. En dat wil iedereen, nietwaar? Ook in je klas is dit een mooie toevoeging.

Gepersonaliseerd leren

Wil jij de inzet van je leerlingen vergroten? Ze meer zelfvertrouwen geven door ze meer zelfstandig te laten werken? Ga aan de slag met gepersonaliseerd leren en haal het beste uit je leerlingen naar boven.

Growth mindset

Hoe help je leerlingen meer vertrouwen te krijgen in hun eigen kunnen? Een growth mindset is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan de motivatie van leerlingen, hun leerprestaties, hun doorzettingsvermogen en creativiteit. 

De leerling van nu

Hoe kun je als docent goed aansluiten op de leerling van nu? Je leert lessen en werkvormen waarmee je je leerlingen kunt meenemen en meer eigenaarschap kunt geven.

Leerdoeldenken

In de training leerdoeldenken leren docenten meer feedback te geven, de leerlingen te coachen op leerdoelen, peerfeedback bij leerlingen te stimuleren en te verbinden met formatief evalueren.

Apps en online tools gebruiken in de les

Mobiele telefoons in de klas, de gruwel voor elke leraar? Apps kunnen echter ook de activiteit en motivatie verhogen in de les. Bovendien voorzien sommige apps leerlingen direct van feedback, zodat ze meteen verder kunnen leren.

Staat jouw opleiding er niet bij of heb je hulp nodig met kiezen?

Neem gerust contact met ons op.
Wij helpen je graag verder!