Didactiek l Incompany trainingen l September Onderwijs
030 265 7658 September Onderwijs
Gemiddelde beoordeling 8,9
Gemiddelde beoordeling 8,9

Didactiek.

Als je effectief lesgeeft, creëer je betrokkenheid in de les, bied je voldoende instructie en begeleiding en kan je verschillende manieren van lesgeven toepassen.

Klinkt dat goed? Bekijk dan eens onze onderstaande cursussen. 

Meer weten of hulp nodig? 
Neem gerust contact met ons op! Bel (030) 265 7658 of mail naar [email protected].

Trainingen binnen de categorie ‘Didactiek’:

Activerende werkvormen en didactiek

Wil jij je leerlingen actiever betrekken bij de les? Door gebruik te maken van activerende werkvormen bevorder je een actieve leerhouding van je leerlingen en daarmee de leerprestaties.

Leerstrategieën

Leren is het verwerven van nieuwe kennis, vaardigheden en inzicht. Welke strategieën er zijn, welke daarvan bij jouw leerlingen passen en hoe je deze toepast leer jij in deze training.

Tijdsefficiënt differentiëren

Wil je goed inspelen op de verschillen tussen leerlingen in de klas? Je leert differentiëren op een manier die voor jou zo efficiënt mogelijk is.  

Studievaardigheden begeleiden

Hoe help je leerlingen beter grip te krijgen op hun studieresultaten? En hoe zorg je ervoor dat ze beter leren studeren? Verbeter jouw begeleiding met deze cursus.

Didactisch coachen

Heb je door flexuren meer keuzevrijheid in het op maat bedienen van je leerlingen? Wil je leerlingen meer regie geven over hun leerroute en hen daarbij coachend begeleiden? 

Storytelling in je les

Wil jij weten hoe jij je leerlingen kan activeren en inspireren met een pakkend verhaal? Ontdek concrete technieken om de aandacht van leerlingen vast te houden. De opbrengst? Geïnspireerde leerlingen die met aandacht luisteren naar jouw verhaal!

Coachend lesgeven

Wil jij op een coachende manier lesgeven? Kijk je graag naar wat er wel goed gaat en wil je je je leerlingen echt motiveren? Dan is de incompany training ‘Coachend lesgeven’ van September Onderwijs iets voor jou!

Samen groeien met jouw team?

Wij geven voor teams ook ontwikkeltrajecten op maat. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Differentiëren in de les

Hoe benut je optimaal de talenten van je leerlingen? En hoe differentieer je handig in instructie, snelheid en tijd? Haal het beste uit je klas naar boven door betere technieken.

Effectief lesgeven

Tijdens de les wil je als leraar geen tijd verspillen. Toch gaat er veel tijd zitten in dagelijkse werkzaamheden zoals nakijken. In deze cursus krijg je een duidelijk beeld van jouw prioriteiten en hoe je hierop inspeelt.

Lesontwerp

Wil jij lessen ontwerpen die helemaal aansluiten op de belevingswereld van je leerlingen? Hoe meer aandacht je besteedt aan de ontwerpfase, hoe makkelijker het wordt om je idee uit te werken tot een goed leermiddel!

Starten als leraar

Als startende leraar kom je al snel, naast alle leuke kanten, ook de lastige kanten van het vak tegen. ‘Waarom zijn leerlingen zo snel afgeleid?’ en ‘Waarom lijkt het bij mijn collega’s veel makkelijker te gaan?’

21st century skills

Welke vaardigheden hebben leerlingen nodig om goed te functioneren in onze huidige maatschappij? En hoe help je hen om deze vaardigheden te ontwikkelen? De training ’21st Century Skills’ van September Onderwijs zorgt ervoor dat je weer helemaal up-to-date bent!

Taxonomie van Bloom

De Taxonomie van Bloom kan als praktisch hulpmiddel dienen bij de ontwikkeling van lesmateriaal of lessen. Met deze techniek kun jij de kennisniveaus van leerlingen en opdrachten op moeilijkheidsniveau indelen.

Staat jouw opleiding er niet bij of heb je hulp nodig met kiezen?

Neem gerust contact met ons op.
Wij helpen je graag verder!