Pedagogiek in het onderwijs l Trainingen l September Onderwijs
030 265 7658 September Onderwijs

Pedagogiek in het onderwijs.

Gemiddelde beoordeling 8,9

Pedagogiek in het onderwijs.

Gemiddelde beoordeling 8,9

Haal het beste in anderen naar boven.

Een gezond en positief pedagogisch klimaat is essentieel voor leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Als docent zorg jij ervoor dat jij, je collega’s én je leerlingen met meer plezier betere resultaten zullen leveren.

Wil jij jouw pedagogische vaardigheden ontwikkelen? Bekijk dan de onderstaande cursussen.

Meer weten of hulp nodig?
Neem gerust contact met ons op! Bel (030) 265 7658 of mail naar [email protected].

Trainingen binnen de categorie ‘pedagogiek in het onderwijs’:

Omgaan met zorgleerlingen

Wil je dat elk kind gehoord wordt en de juiste zorg krijgt? In de cursus ‘omgaan met zorgleerlingen’ leer je signalen te herkennen en preventief te handelen om deze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden.

Effectief communiceren

We communiceren de hele dag. Soms gaat de communicatie helaas wat stroever dan gedacht. Jij en je gesprekspartner praten langs elkaar heen, begrijpen elkaar niet of zijn het niet met elkaar eens.

Feedback in de klas

Feedback is de sleutel tot leren. Leerlingen leren hoe ze zich kunnen verbeteren. Feedback geven blijft echter lastig. Weet een leerling wat hij/zij daarmee moet doen? Is de leerling in staat om te reflecteren?

Oplossingsgericht werken in het onderwijs

Willen jullie als team efficiënter leren samenwerken? Wil je haalbare en positieve doelen stellen en hier stapgewijs aan leren werken? Met oplossingsgericht werken haal je het beste uit je team naar boven.

Ouderbetrokkenheid

Ouders spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van leerlingen. Vind jij het belangrijk om ouders op een positieve manier bij het leerproces van hun kinderen te betrekken?

Omgaan met moeilijke klassen

Jij doet er alles aan om goed les te geven. Toch letten de leerlingen niet op, moet jij ze te vaak waarschuwen of zitten ze omgedraaid. Hoe geef je les aan zo’n klas? En hoe doorbreek je die houding?

Samen groeien met jouw team?

Wij geven voor teams ook ontwikkeltrajecten op maat. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Straatcultuur in de klas

Hoe ga je om met straatcultuur binnen het klaslokaal? Leerlingen gebruiken grof taalgebruik, vertonen machogedrag en/of vinden het lastig om zichzelf te motiveren. Als leraar zou je graag deze jongeren willen stimuleren, maar hoe pak je dit aan? 

Burgerschap

Welke vaardigheden hebben jouw studenten nodig om goed te functioneren in onze huidige maatschappij? En hoe ga je om met burgerschap en diversiteit? De cursus ‘Burgerschap’ van September Onderwijs geeft je hiervoor praktische handvatten, waarmee je direct aan de slag kunt.

Leerlingen motiveren

Hoe zorg je ervoor dat je leerlingen intrinsiek gemotiveerd raken? En hoe betrek je hen actief bij de les? De cursus ‘Leerlingen motiveren’ van September Onderwijs geeft hiervoor praktische handvatten, waarmee je direct aan de slag kunt!

Positieve groepsvorming

Goede groepsvorming is essentieel voor goede schoolprestaties. Een veilige groep zorgt voor betere leeromstandigheden. Hoe oefen je als docent een positieve invloed uit op het groepsproces? En hoe kun je als docententeam schoolbreed aandacht geven aan goede groepsvorming?

De-escalerende technieken

Hoe ga je beter om met escalaties in de klas? En hoe bewaar je de rust en help je de betrokkenen? Leer op een professionele manier om te gaan met verschillende vormen van agressie.

Mentor training

Hoe zorg je dat leerlingen zich prettig voelen? En hoe ga je om met ouders en hun zorgvragen? Ontdek praktische handvatten voor meer vertrouwen in je rol als mentor.

Leerlingen coachen

Wil je meer op een coachende manier lesgeven? En richt je je liever op wat al wél goed gaat? Ontdek nieuwe vaardigheden aan de hand van je eigen praktijkvoorbeelden.

Klassenmanagement

Klassenmanagement is de manier waarop een docent zijn onderwijs organiseert. Het omvat alle maatregelen die je kunt nemen om een ideaal leer- en werkklimaat te creëren. Hoe zorg je ervoor dat jouw klas een fijn klimaat heeft?

Verdiepende mentor training

Heb je al ervaring opgebouwd als mentor, maar wil jij jouw leerlingen nóg beter begeleiden? Verdiep jouw rol als mentor en ga aan de slag met nieuwe, concrete begeleidingstechnieken. Met als resultaat: een versterkt mentoraat!

Keuzebegeleiding voor decanen en mentoren

Begeleid je als decaan/mentor leerlingen bij het maken van een profiel- of studiekeuze? Wil je je kennis en expertise over regelgeving, het coachen van leerlingen, vragend begeleiden en de oplossingsgerichte methode uitbreiden?

Staat jouw opleiding er niet bij of heb je hulp nodig met kiezen?

Neem gerust contact met ons op.
Wij helpen je graag verder!