fbpx

EDI


✓Aandacht voor borging          ✓ 13+ jaar ervaring          ✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Vraag vrijblijvend
een offerte aan


✓ Beoordeeld met een 8,9         
✓ 10+ jaar ervaring         
✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Gemiddelde
beoordeling

8.9

Wat is EDI?

EDI staat voor Expliciete Directe Instructie. Er bestaan verschillende benaderingen voor instructie, waarbij expliciete instructie een variant is. De EDI methode veronderstelt dat leerlingen pas echt aan de slag kunnen gaan wanneer ze het doel volledig begrijpen. De nadruk ligt hierbij op het zorgvuldig controleren van het begrip van de leerlingen. De EDI werkwijze is als volgt: wanneer er iets nieuws wordt gepresenteerd in de klas, legt de docent dit eerst zeer gedetailleerd uit. In tegenstelling tot andere methoden, waarbij docenten vaak vragen stellen over het nieuwe onderwerp voordat ze uitleg geven (zoals: ‘Wat weet je al over dit onderwerp?’), gebeurt dit bij de expliciete instructiemethode niet. Hier wordt juist van tevoren duidelijk uitgelegd wat het onderwerp inhoudt en wat de leerlingen moeten weten of kunnen. Het activeren van voorkennis blijft echter belangrijk. Denk hierbij aan het bevragen van de leerlingen of ze de besproken situatie herkennen of al eens hebben meegemaakt.

Cursus EDI

Lees hieronder meer over de inhoud van de cursus EDI bij September Onderwijs.

De training EDI is ontworpen voor docenten die zich willen bekwamen in het overbrengen van kennis op een gestructureerde en doelgerichte wijze. Door de verschillende fasen van EDI te beheersen, zul je ontdekken hoe je jouw lessen kunt verrijken en het leerproces van je leerlingen kunt optimaliseren. In deze training leer je niet alleen hoe je de voorkennis van leerlingen kunt activeren en doelen kunt stellen voor je lessen, maar ook hoe je een boeiende en motiverende instructie kunt verzorgen. Je krijgt inzicht in het effectief inzetten van begeleide oefening, zelfstandige verwerking en het afsluiten van lessen, om ervoor te zorgen dat jouw leerlingen de leerstof volledig beheersen.

Tijdens de training krijg je volop gelegenheid om te oefenen met de nieuwe vaardigheden en ontvang je waardevolle feedback van de trainer en andere deelnemers. Je zult zien hoe je zelfvertrouwen groeit naarmate je deze nieuwe vaardigheden in de praktijk brengt!

Wat kan je allemaal nadat je deze cursus hebt gevolgd?

Je kent de stappen van het EDI-model en kunt deze zelf toepassen in jouw lessen.
Je weet hoe je de fases van EDI kunt toepassen in jouw lessen om het leerproces van de leerlingen te optimaliseren.
Je kunt leerlingen observeren en concreet feedback geven tijdens het leerproces.  

Download de gratis brochure

Ga voor meer groeigeluk bij jou op school. Vraag onze brochure boordevol cursussen en trainingen aan.

Blog

Meer informatie lezen over EDI? In deze blog lees je praktische EDI tips van trainer Ilse Schoens.