fbpx

Zo enthousiasmeer je jouw team voor de start van een training

✓ Beoordeeld met een 8,9

✓ 10+ jaar ervaring

✓ CRKBO & NRTO gecertificeerd

Gemiddelde
beoordeling

8.9

Zo enthousiasmeer je jouw team voor de start van een training | Blog

Yes, je team gaat een training volgen bij September Onderwijs! We hopen natuurlijk dat iedereen er zin in heeft en enthousiast is om zichzelf te gaan ontwikkelen. Om de training tot een succes te maken, hebben we een paar tips zodat je je team kunt voorbereiden.

Creëer draagvlak

“Drukke agenda, moeilijke leerlingen, geen prioriteit”… Zonder duidelijke visie en kennis over de invloed en resultaten van een training, is het lastig om iedereen mee te krijgen. Maak je team deelgenoot van je schoolvisie. Als er geen wij-gevoel binnen je team heerst, is het heel moeilijk om iedereen in beweging te krijgen. Ga dus in gesprek met elkaar. Waar werken we als team naartoe? Waarom is het belangrijk om een training te volgen? Hoe sluit dit aan bij de schoolvisie? Wat is de leerbehoefte van het team? Wat levert het op voor iedereen? Zo gaan mensen de noodzaak van de verandering ook echt voelen.

🌱 Extra tip! Zet enthousiaste teamleden in als kartrekkers! Mensen worden geïnspireerd door mensen. Een kartrekker kan vanuit zijn of haar enthousiasme vaak al obstakels wegnemen voor anderen.

2. Enthousiasmeer je team

Stuur een positief mailtje naar je team waarin je iedereen enthousiasmeert en op de hoogte stelt van de komende plannen. Het voorkomt dat een deelnemer last minute afhaakt en het neemt (eventuele) weerstand weg. Met open communicatie zorg je voor meer begrip.

Een voorbeeld van zo’n mailtje kan zijn:

✏️ Beste Sep,

Leuk nieuws! Op 3 oktober 2024 mag jij de training Didactisch coachen volgen. Je bent hiervoor uitgenodigd, omdat we jou graag steunen in je ontwikkeling als onderwijsprofessional. Binnenkort krijg je meer informatie over deze leuke training, die heel goed aansluit bij de visie van onze school. Zet je de datum alvast in je agenda? Fijne werkweek en vriendelijke groet!

3. Prikkel de deelnemers

Inspireer je team door alvast een filmpje over September te delen en een praktische oefening die aansluit bij de training. (Laat het ons even weten als je hierbij hulp nodig hebt). Door ze vooraf te enthousiasmeren en te laten zien dat de training waardevol en praktisch is, wordt eventuele weerstand weggenomen. Ze gaan vervolgens met een positieve vibe de training in, wat voor iedereen het meest oplevert!

✏️ Voorbeeld
Beste Sep,

Het is bijna zo ver! Op 12 maart 2025 start de training Leerlingen coachen van September Onderwijs. De training gaat over oplossingsgerichte coachtechnieken. Hierbij alvast een inspirerende blog en leuke oefening om te doen in gesprek met je leerlingen: De Cirkeltechniek! Wil je iets meer weten over September en de trainers? Bekijk dan het filmpje!

Veel plezier alvast en vriendelijke groet!

🌱 Extra tip! Wordt de training jaarlijks gegeven? Of zit er veel tijd tussen de uitnodigingsmail en de training? Vergeet dan niet om bij de nieuwe medewerkers ook draagvlak te creëren, door de visie en informatie te herhalen.


Gerelateerde trainingen

Incompany traject in het kort

Verkenning van de ontwikkelsituatie in jouw organisatie of team

Flexibele samenstelling van intern programma in goed overleg

Combinatie van teamtrainingen en individuele coaching

Praktijkgerichte oefeningen met werkplezier

Vraag onze brochure aan

Bekijk ons cursusaanbod

Verhalen uit het onderwijs

Coachtechnieken en werkvormen

Misschien vind je dit ook interessant?