Trainingen van A-Z l Totaaloverzicht l September Onderwijs
030 265 7658 September Onderwijs
Gemiddelde beoordeling 8,9
Gemiddelde beoordeling 8,9

Trainingen
van A-Z. 

Groeigeluk, met trainingen en coaching van September. 

Ontwikkelen op een manier die bij jou en jouw team past. Dat kan, bij September. We geven cursussen, coaching en incompany trainingen door heel Nederland. Met onze praktijkgerichte cursussen en plezierige leervormen creëren we Groeigeluk. Voor iedereen.

Benieuwd welke cursus het beste bij jou past? Bekijk hieronder ons volledige cursusaanbod. 

Meer weten of hulp nodig? 
Neem gerust contact met ons op! Bel (030) 265 7658 of mail naar [email protected].

Trainingen A – F

21st Century skills

Welke vaardigheden hebben jouw leerlingen nodig om goed te functioneren in onze huidige maatschappij? En hoe help je hen deze te ontwikkelen? Maak jezelf de 21 century skills eigen en help leerlingen groeien.

Beeldcoaching

Ben jij opzoek naar een effectieve manier om jezelf verder te ontwikkelen? Verbeter je pedagogisch handelen snel en blijvend. En leer nog beter te kijken en te luisteren naar je leerlingen.

Burgerschap

Welke vaardigheden hebben jouw studenten nodig in onze huidige maatschappij? Hoe ga je om met burgerschap en diversiteit? Ontdek praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

Coachend leidinggeven

Wil jij op een coachende manier leiding geven? Het oplossend vermogen van je collega’s verbeteren en hun persoonlijke ontwikkeling stimuleren? Maak je een coachende houding eigen en vorm een sterker team.

Coachend lesgeven

Wil jij op een coachende manier lesgeven? Kijk je graag naar wat er wel goed gaat en wil je je je leerlingen echt motiveren? Dan is de incompany training ‘Coachend lesgeven’ van September Onderwijs iets voor jou!

Coachtraject schoolleider

Wil je graag gerichte coaching on the job ontvangen om je door te ontwikkelen als schoolleider? Wil jij jouw team écht in haar kracht zetten? Ga aan de slag met concrete handvatten en verdiep jouw rol als schoolleider.

De-escalerende technieken

Hoe ga je beter om met escalaties in de klas? En hoe bewaar je de rust en help je de betrokkenen? Leer op een professionele manier om te gaan met verschillende vormen van agressie.

De leerling van nu

Hoe kun je als docent goed aansluiten op de leerling van nu? Je leert lessen en werkvormen waarmee je je leerlingen kunt meenemen en meer eigenaarschap kunt geven.

Differentiëren in de les

Hoe benut je optimaal de talenten van je leerlingen? En hoe differentieer je handig in instructie, snelheid en tijd? Haal het beste uit je klas naar boven door betere technieken.

Effectief inzetten van social media

Hoe zet je sociale media effectief in ter ondersteuning van verschillende leeractiviteiten? Ga aan de slag met de technische snufjes van nu en maak interactieve lessen die beter aansluiten op de leefwereld van je leerlingen.

Eigenaarschap vergroten bij leerlingen

Wil jij het eigenaarschap van je leerlingen vergroten? Ontdek hoe jij verantwoordelijkheid en zelfstandigheid creëert bij jouw leerlingen. 

Faalangstreductie

Van iedere twaalf leerlingen heeft er één last van faalangst, met een negatief zelfbeeld en slechte schoolprestaties als gevolg. Hoe kan je hier beter mee omgaan? Ontdek concrete technieken om leerlingen met faalangst beter te begeleiden.

Feedback geven en ontvangen

Wil jij jouw vaardigheden verder ontwikkelen? En bijvoorbeeld effectiever worden in het geven en ontvangen van feedback? Ontdek nieuwe inzichten door te oefenen met praktijkvoorbeelden.

Trainingen G – L

Gepersonaliseerd leren

Wil jij de inzet van je leerlingen vergroten? Ze meer zelfvertrouwen geven door ze meer zelfstandig te laten werken? Ga aan de slag met gepersonaliseerd leren en haal het beste uit je leerlingen naar boven.

Growth mindset

Hoe help je leerlingen meer vertrouwen te krijgen in hun eigen kunnen? En wil je beter begrijpen hoe dat de motivatie en prestaties verbetert? Leer een ‘growth mindset’ stimuleren bij je leerlingen.

Human Dynamics

Wil jij beter om leren gaan met de verschillen binnen je team? Effectiever leren samenwerken? Maak op een effectieve manier kennis met Human Dynamics en vorm een sterker docententeam.

Loopbaanbegeleiding voor decanen

Hoe begeleid je leerlingen optimaal bij hun profiel- of studiekeuze? Breid je expertise uit.

Leerlingen coachen

Wil je meer op een coachende manier lesgeven? En richt je je liever op wat al wél goed gaat? Ontdek nieuwe vaardigheden aan de hand van je eigen praktijkvoorbeelden.

Leerlingen coachen - verdiepende cursus

Wil jij je verder specialiseren in het coachend begeleiden van leerlingen? Breid je kennis en ervaring uit met deze verdiepende cursus.

Leerlingen motiveren

Hoe zorg jij voor intrinsiek gemotiveerde leerlingen? En hoe betrek je hen actief bij jouw les? Ontdek praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Trainingen M – R

Mentor training

Hoe zorg je dat leerlingen zich prettig voelen? En hoe ga je om met ouders en hun zorgvragen? Ontdek praktische handvatten voor meer vertrouwen in je rol als mentor.

Verdiepende mentor training

Heb je al ervaring opgebouwd als mentor, maar wil jij jouw leerlingen nóg beter begeleiden? Verdiep jouw rol als mentor en ga aan de slag met nieuwe, concrete begeleidingstechnieken. Met als resultaat: een versterkt mentoraat!

Mindfulness

Ook veel aan je hoofd als docent? Leer je meer te ontspannen in stressvolle situaties met direct toepasbare technieken.

NLP

Wil jij effectiever leren communiceren? Je invloed vergroten en/of je persoonlijke doelstellingen behalen? Ga je aan de slag met de verschillende technieken, methodes en modellen van NLP. En ontdek je hoe je deze technieken toe kan passen in je werk- en privéomgeving.

Ontwikkeltraject PO, VO en MBO

Onze ontwikkeltrajecten zijn voor PO, VO of MBO teams die zich op een flexibele manier verder willen ontwikkelen. Samen met je team werken we aan thema’s die relevant zijn voor jouw school. Geen standaardopleiding, maar een praktijkgericht ontwikkeltraject waar je morgen mee verder kunt.

Oplossingsgericht werken in het onderwijs

Willen jullie als team efficiënter leren samenwerken? Wil je haalbare en positieve doelen stellen en hier stapgewijs aan leren werken? Met oplossingsgericht werken haal je het beste uit je team naar boven.

Persoonlijke effectiviteit

Wil jij je kwaliteiten verder ontwikkelen? Wil jij doelmatiger te werk kunnen gaan en jouw invloed op de werkvloer uitbreiden? Leer je eigen kwaliteiten optimaal inzetten.

Trainingen S – Z

Scrum in het onderwijs

Wil jij meer bereiken met jouw team? Samen aan gezamenlijke doelen werken? Leer efficiënter samen te werken, creëer een positieve werksfeer en boek betere resultaten!

Storytelling in je les

Wil jij weten hoe jij je leerlingen kan activeren en inspireren met een pakkend verhaal? Ontdek concrete technieken om de aandacht van leerlingen vast te houden. De opbrengst? Geïnspireerde leerlingen die met aandacht luisteren naar jouw verhaal!

Straatcultuur in de klas

Hoe ga je om met straatcultuur binnen het klaslokaal? Ontdek concrete technieken om leerlingen te motiveren en te inspireren.

Studievaardigheden begeleiden

Hoe help je leerlingen beter grip te krijgen op hun studieresultaten? En hoe zorg je ervoor dat ze beter leren studeren? Verbeter jouw begeleiding met deze cursus.

Succesvol samenwerken als team

Om alles uit jouw team te halen, moet je succesvol kunnen samenwerken. Maar hoe doe je dat nu écht? Leer effectiever te communiceren en vorm een sterker team.

Time management

Wil jij beter om leren gaan met stress? Ga aan de slag met concrete technieken om je tijd beter in te plannen. En creëer meer rust en ruimte op je werkplek.

Werkdruk verminderen

Heb je het gevoel dat de werkdruk te hoog is? Wil je meer controle over je agenda en effectief om leren gaan met werkdruk? Ontdek praktische handvatten die je direct kan toepassen.

Staat jouw opleiding er niet bij of heb je hulp nodig met kiezen?

Neem gerust contact met ons op.
Wij helpen je graag verder!