Studiekeuzetraining | September Onderwijs
030 265 7658 September Onderwijs

Studiekeuzetraining

Studiekeuzetraining

Studiekeuzetraining bij September Advies

Help! Welke studie past bij mij?
Het kiezen van een vervolgstudie is één van de moeilijkste keuzes die leerlingen straks moet maken. Veel leerlingen weten nog niet wat zij willen gaan doen na het eindexamen. Ruim 35% van de studenten stopt tijdens hun eerste studiejaar. Om de studiekeuze voor jouw leerlingen gemakkelijker te maken, kun je gebruik maken van een studiekeuzetraject van September Advies.

 

Wat doet September Advies?

September Advies is gespecialiseerd is in het begeleiden van leerlingen bij het maken van een studiekeuze. 92% van onze de deelnemers aan het studiekeuzetraject stroomt door naar het 2e studiejaar. Daarnaast hebben we al ruim 10 jaar ervaring en meer dan 5000 scholieren/studenten begeleid bij hun studiekeuze.

 

Het traject

We laten leerlingen hun zelfkennis vergroten. Niet door te testen, maar door een interactieve training. Na deze leuke trainingsmiddag hebben de leerlingen één op één gesprekken met een professionele studiekeuzecoach van September Advies. Ouders worden uitgenodigd om het eerste gesprek bij te wonen. Na het traject ontvangen ze een eindrapport met hun studiekeuze.

– Bijeenkomst 1: Interactieve groepstraining
– Bijeenkomst 2: 1e individuele gesprek. Ouders zijn welkom.
– Bijeenkomst 3: 2e individuele gesprek
– Bijeenkomst 4: optioneel 3e individuele gesprek (Dit gesprek zal plaatsvinden met de leerlingen voor wie dit nodig is. Er zijn geen bijkomende kosten.)

 

Investering

De kosten voor dit facultatieve traject bedragen € 299,-. per leerling.

 
“Wij vertellen jou niet wat je moet gaan studeren. We laten je naar jezelf kijken. Centraal staan de vragen: ‘Wie ben je?’, ‘Wat wil je?’ en ‘Wat motiveert je?’. Zo kun je uiteindelijk een passende studiekeuze maken!”

Judith Janssen
Coördinator trainingen & coaching, September Advies

Vragen over deze training? Stel ze gerust!

“De coaching heeft mij geholpen door mij te begeleiden om er zelf achter te komen waar ik goed in was. Waar ik niet goed in was, en wat ik wel en niet leuk vond. Ook heeft het mij geholpen prioriteiten te rangorden om zo tot de best passende studie te komen. Ik kon/kan altijd terecht met vragen per mail. Ook tijdens te gesprekken begreep de coach altijd goed wat ik bedoelde en wat ik wilde.”

Thom de Koff

Deelnemer traject, Christelijk Lyceum Veenendaal

Meer weten? Neem contact met ons op!

Leuk dat je met ons wilt kennismaken! Laat je contactgegevens achter in het onderstaande formulier, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op!

Neem gerust contact met ons op!

Bel ons op 030 - 265 7658
maandag t/m vrijdag 9 - 18 uur
Stuur ons een bericht
WhatsApp 06 - 43124596
Stel je vraag per e-mail